S e-shopem AMILO.CZ

23.03.2009 14:46

O jaký e-shop se jedná: AMILO.CZ
Hodnocení e-shopu: NAPROSTO NESPOKOJENÁ !!!
Doporučení: URČITĚ NEDOPORUČUJI !!!

Přítel měl narozeniny a protože často řídí a do toho mu volá x lidí, chtěla jsem mu dát bluetooth handsfree. Sedla jsem k počítači a přes vyhledávač jsem si našla několik e-shopů s vybraným handsfree. Prošla jsem jich několik. Jeden se mi nelíbil už od pohledu a ztrácela jsem v něm důvěru. Druhý měl příliš vysoké poštovné. Nakonec, asi po "navštívení" 4-5 e-shopů jsem narazila na jeden, který hezky vypadal, působil na mě příjemným dojmem a celková cena za NOVÉ (brzy vysvětlím, proč to zdůrazňuji) handsfree (samotné zboží + poštovné) bylo taky velmi přijatelné. Proto jsem se rozhodla svůj nákup dokončit u nich. Ale....

Na balíček jsem čekala asi týden (normální dodání je do 2 až 3 pracovních dnů od platby). Když u našich dveří zazvonil kurýr a předal mi "jen" obálku, už jsem se tak podivila, že to handsfree bude fajně malé, že to bude super. Ovšem po otevření obálky moje vzrušení opadlo. Samotné handsfree bylo v roztrhaném špinavém sáčku. Vůbec nevypadalo jako NOVÉ ZBOŽÍ! Navíc mi dodali jen handsfree, bez originální krabice, bez manuálu, bez NABÍJEČKY! Přítel má SE K750i, proto jsem chtěla ORIGINÁL HANDSFREE SONY ERICSSON a dostala jsem sice handsfree Sony Ericsson, ale v odporném špinavém stavu, navíc bez nabíječky.

Budiž, krabici by přítel stejně nejspíš vyhodil, manuál by zřejmě ani neotevřel, ale nabíječku fakt potřebuje. Handsfree je totiž na divný konektor, kdyby do ní pasovala aspoň nabíječka, která je pro mobilní telefon, ale bohužel. Proto jsem do e-shopu okamžitě psala e-mail, že co mi to poslali, že jsem si koupila NOVÉ zboží a oni mi poslali něco takového, že tohle jsem si neobjednala. Nějaký pán mi celkem rychle odpověděl, že se omlouvá za nedopatření a že mi nabíječku obratem dopošle. Tak jsem si řekla: "Dobře, že jsi zachovala chladnou hlavu a dala jim šanci to vysvětlit/opravit". Další týden jim trvalo, než mi tu "nabíječku" poslali...

Dnes opět zvonil kurýr u dveří. Když jsem otevřela další obálku, radostí jsem se usmála, protože v ní byla krabička a v ní něco. Po detailním prozkoumání krabičky jsem zjistila, že mi místo nabíječky na handsfree poslali nabíječku na mobilní telefon. Ta je mi tak trošku na *****, jednu už přítel má.

A závěr? Opět jsem psala do e-shopu, ale už s poněkud naštvaným tónem. Odpověď mi stále nedorazila. Jsem rozhodnuta to všechno co mi poslali jim vrátit a požaduji peníze zpět. Přítel má po narozeninách už přes 2 týdny. A i když jsem handsfree objednala s předstihem, stále ho nemám. Ani peníze (642 Kč).

Na trhu je už tolik e-shopů, že se v tom člověk ztrácí. Jeden, možná dva z nich jsou neféroví a nabízí věci, které ani nemají nebo nabízí věci, které ve skutečnosti vypadají jinak, než jak je člověk koupí, ale pořád je hodně e-shopů, kteří se k zákazníkům chovají opravdu jako by byli jejich pánové. Takže určitě nikoho nechci od nakupování na e-shopech odradit. Naopak, i tohle se může stát, ale v jiném e-shopu Vám vše vynahradí.

Proto jsem zavedla i tuhle stránku, aby jste sem sami psali co vás rozčílilo, co vás potěšilo, co jste vyzkoušeli... Pište, pomáháte i sobě ;-)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

24.3.2009

Už mi z e-shopu přišla odpověď, která opět stojí za to:

"Dobrý den,

nabíječka na handsfree a na mobil je naprosto shodná. To, že jste dostala handsfree v takzvaném servisním balení neboli v bulk balení, je jen pro to, že nikdo nechce platit zbytečně 150 – 250 korun blistorvané balení. Proto je i cena lepší. Pokud chcte zboží zabalené v pěkné krabičce, není problém a klidně Vám jej vyměníme, bohužel je ale dražší."

No dobře, nejsem žádný technik, ale když vidím, že nabíječka má dva zobáčky (nabíječka na K750i, kdo ví) a HF má jen jeden pidi otvor... Logicky jsem okamžitě zatrhla, že by do toho nabíječka mohla pasovat. A další věc. HF jsem měla jako dárek a vzhledem k tomu, že jsem kupovala NOVÉ zboží, čekala jsem nějakou úroveň. Podle mě by měli mít u zboží v popisu napsané, že jej dodávají v "bulk" balení. Pravděpodobně bych HF koupila v jiném e-shopu, ne-li přímo v nějakém kamenném obchodě. A moc se mi nechce věřit, že krabička stojí tolik peněz. Když jsem kupovala HF pro svoji Nokii, taky jsem šla po HF Nokia. Koupila jsem jej asi za 400 Kč a dostala jsem to přímo v originál krabičce Nokia... A že by SE HF mělo zrovna lepší cenu... 642 Kč je teda dost a myslím, že za tu cenu si zasloužím i originál krabičku a manuál (i když mi to je na prd, ale jako dárek by to i mělo vypadat).

Závěr si udělejte každý sám. Pokud si myslíte, že jsem na omylu já, uvítám každou kritiku ;-))

 

HF=handsfree
SE=Sony Ericsson

—————

Zpět